Diabétes Láb – Cukorbetegség hatása a lábra Pedikűrös szempontból

Diabétes Láb – Cukorbetegség hatása a lábra Pedikűrös szempontból

BCsKuckó Velence PEDIKŰR, GYÓGYPEDIKŰR, PROBLÉMÁS LÁB KEZELÉSE

 

A cukorbetegség az anyagcsere betegsége, melynek során a a tápanyag- és oxigénellátás, a vérkeringés romlik, veszélyezeti az ereket és az idegeket.
A lelassult vérkeringés miatt a salakanyagok is lassabban távoznak a szervezetből ezért lassabban regenerálódnak a sejtek, lassabban gyógyulnak a sebek.
A diabetes láb a cukorbetegség leggyakoribb szövődménye. A lábban futó idegek érzékelésének tompulása másnéven NEUROPÁTIA miatt a beteg NEM ÉRZI A FÁJDALMAT
A KEZELETLEN SZÖVŐDMÉNYEK MIATT AZ AMPUTÁLÁSOK 75 %-a diabetesz okokra vezethető vissza, melyek a megfelelően felismert és kezelt lábak esetében elkerülhető lenne.

A LÁBÁPOLÓ FELADATA: a felismerés és a vendég tájékoztatása, a kezelési terv összeállítása az otthoni ápolás és a kezelések esetében.

A VENDÉG FELADATA:
– Rendszeres otthoni ápolá, hidratálás, a sarokra alkalmas
készítmény lábápoló használata. Nem alkalmas sem a
kézkrém, sem a testápoló, sem pedig zsíros krémek.
– A szűk cipők elkerülése, mivel a dörzsölés és szorítás során
horzsolás, sebek alakulhatnak ki
– A sérülések helyén szövődményeként fekély alakulhat ki
– A láb tehermentesítése illetve a cipőbe viselt egyedi talpbetét

A megfelelő lábápolási termékekkel kell kezelni a lábat, nem alkalmas erre a célra semmilyen zsíros krém, sem testápoló, sem pedig kézápoló.

BCs Kuckó Velence Pedikűr BEJELENTKEZÉS:

HÉTKÖZNAP 8:00 – 20:00-ig munkaidőben lehet első alkalommal időpontra jelentkezni kizárólag telefonon (munka közben nem tudok üzenetekre válaszolni de ha a telefont nem tudom felvenni mindig mindenkit visszahívok aznap amint tudom)

HÉTVÉGÉN elsősorban üzenetekre válaszolok / telefonon lehet próbálni, ha elérhető vagyok felveszem, ha nem kérek szépen üzenetet. (mindig mindenkit visszahívok munkanapokon)

Telefon: +36209832028